Ordentligt från grunden

Nu har du fullkomligt tröttnat på att ha en fasad som du måste måla om varje år. Din semester är viktig och du vill inte spendera en av dessa välförtjänta veckor på att slipa och måla igen.

Varje år när vårsolen visar sitt glada ansikte är det samma sak. Du ser hur färgen på huset vägrar att sitta kvar där den ska. Som om det var någon slags magnet som var satt åt fel håll. Du kan inte för allt i världen begripa vad det beror på. Det första du gjorde när du flyttade in var att måla huset, det var därför du fick det till ett lite lägre pris. Men du ska ju inte behöva göra om det varje år. Det är ju orimligt. Nej, nu tar du upp telefonen och skriver in sökorden: anlita en målare i Täby. Snabbt får du upp ett förslag som du nappar på, ringer, och så är allt klappat och klart. I år kan du umgås med familjen och vila upp dig istället.

Kontrollera vilken färg som har använts förut

Som målare gör du inte bara ett ordentligt arbete från grunden, och målar sedan i kundens önskade nyans. Nej, du har även full koll på vilken typ av färg du ska använda och ifall det behövs någon typ av lagning eller annat grundarbete, innan du målar. Varför har du då varit tvungen måla om din fasad varje år? Jo, när målaren är på plats får du veta att du har målat med fel färgtyp.