Slitgummi på alla ytor som slits

När du använder skor så vet du säkert också vilken skillnad det gör om du har bra sulor. Slitgummi är lite som sulorna på dina skor, förutom att det kan ha en mängd olika användningsområden.

Kan det helt enkelt vara så enkelt som att slitgummi är gummi som läggs på ytor som annars hade varit utsatta för ett hårt slitage? Ja, det kan det faktiskt. Det finns många olika namn och beteckningar som kan vara svåra att förstå, eller som kanske kan kännas mycket långt ifrån det som de faktiskt är. Men slitgummi är ett gummi som används på en mängd olika platser för att slitas på, istället för annat material. Slitgummi kan du exempelvis träffa på när du tittar nedåt, för det är en slags gummi som ofta läggs som mattor för att spara på golvet och för att det ska vara mjukare att gå på. Som på ett betonggolv inom industrin exempelvis.

Dämpning och skydd med slitgummi

Eftersom slitgummi är ett perfekt sätt att undvika slitage på ytor så är det också lätt att förstå att det är ett gummi som även kan dämpa slitage och stötar inom andra områden. De mattor som beskrivs ovan är bara ett exempel. Slitgummi är också något som kan hamna i, vid sidan av eller under en maskin av något slag. Det finns helt enkelt få begränsningar för vad slitgummi kan användas till inom privatbostäder, industri, produktion, byggnation, vården och allt möjligt som du kan tänka dig vara bra.